Ben jij nieuwsgierig naar wat er zich afspeelt op het Kennisplein tussen beide gebouwen van NHL Stenden R8 en R10 in Leeuwarden?  Hier vind je meer informatie.
Mocht je uitgebreidere informatie willen, of heb je een goed idee wat volgens jou kan bijdragen, laat ‘t ons weten en we komen graag met je in contact.

Vitality Trail

Het lijkt erop dat anno 2023 de nieuwe trend ‘druk zijn’ is.

Volgeplande agenda’s, dagen overwerken, slapeloze nachten… Het lijkt allemaal normaal te zijn. We leven in een maatschappij waar veel van ons gevraagd wordt. Er is een grote druk waarin de prestaties van anderen zichtbaar en vergelijkbaar zijn. Op school, werk en in ons persoonlijke leven. Daarom is het belangrijk aan je eigen vitaliteit te gaan en blijven werken. De Vitality Trail draagt bij aan de optimale maar laagdrempelige manier om op en rond de Nordic Campus aandacht te besteden aan je eigen vitaliteit. Van ‘aan staan’ naar ‘aangaan!’

Druk zijn maakt geen indruk meer. Want continu aanstaan kost eenmaal veel energie. Je zit in een constante race-modus waar geen tijd is voor pauze, nadenken of evalueren. Haal je gedachtes eens van de automatische piloot af en schakel volledig af op de offline route of pak lekker je beweging op de online route van de Vitality Trail. 

Nordic Campus Connect heeft de Vitality trail in 2 concepten uitgewerkt om studenten in beweging te krijgen. Na een uitgebreide research naar maatschappelijke trends en ontwikkelingen zijn we uitgekomen op de volgende concepten:

Het overall onderscheidend vermogen van deze Nordic Vitality Trail Leeuwarden.

New York heeft de highline en Leeuwarden heeft de ON-LINE en de OFF-LINE!

  • Het ON-LINE deel van de trail is juist heel bruisend. Met oefeningen onderweg, veel reuring en activiteiten en regelmatig evenementen
  • De ON-LINE prikkelt de zintuigen en zet je even ‘helemaal aan’
  • Op de ON-LINE gebruik je je telefoon juist wél om de oefeningen op te zoeken
  •  OFF-LINE als denkkader voor de ontwikkeling van de trail. Je komt geen reclame-uitingen tegen onderweg, en het geluid van verkeer en machines is zoveel als mogelijk afwezig door bijvoorbeeld beplanting die het geluid reduceert
  • Path of knowledge, écht even offline zijn tussen de lessen door of vooraf/na afloop om je hoofd leeg te maken. Dat komt je studieprestaties ten goede. Je telefoon laat je op dit deel van de trail thuis!
  • Ruimte voor ontspanning en inspanning. In balans blijven

Op de On-Line & Off-line

  • De seizoenen ervaren doordat het pad in elk seizoen er anders uit ziet (bijv. bloesem van bomen in het voorjaar, bijenborders in de zomer, herfstkleuren en winterbloeiers – dus geen wintergroen dat hele jaar door hetzelfde eruit ziet!)
  • De Friese cultuur ervaar je op een natuurlijke wijze door dat wat je onderweg tegenkomt (landmarks en statements).
  • Passend bij de BrandValues van de Nordic Campus

Voor de uitstraling van de elementen langs de ON-LINE en de OFF-LINE hebben we gekeken  naar de stijl die gemeente Leeuwarden heeft gekozen voor haar straatmeubilair, duurzaamheid en langlopende trends. Naar aanleiding van dat onderzoek zijn wij uitgekomen bij de stijl die wij “urban natural” noemen. Het meubilair langs de ON-LINE en de OFF-LINE zullen in deze stijl worden uitgevoerd.